Нарежете заека на парчета. Посолете ги и разбъркайте. Обелете главата крумид лук, моркова, праза и целината и ги накълцайте на ситно. Измийте магданоза, подсушете го и го нарежете. Задушете зеленчуците в 2 съпени лъжици зехтин. Прибавете скилидките чесън и магданоза. Сложете сол и бял пипер и разбъркайте. Добавете и заешкото месо и разбърквайте внимателно в продължение на 10 минути. Сипете червеното вино, захлупете тенджерата и оставете на умерен огън около 15 минути. Извадете месото, сгъстете леко соса. Добавете младите лукчета, мащерката и маслините. Върнете обратно месото в тенджерата. Намалете огъня и оставете да се задушава.
Ястието се сервира топло с чаша червено вино.